Press "Enter" to skip to content

Om oss

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]

Historien om oss

[/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default” custom_height=”50″ custom_line_width=”50″][vc_column_text]Bevar Andøya flystasjon ble opprinnelig startet som en Facebook-gruppe av Kristian Leerstang Sørensen. Det skjedde som en følge av at Langtidsmeldingen for forsvaret ble lagt ut av Regjeringen, 17. juni 2016. Der ble Andøya flystasjon foreslått nedlagt, det utenkelige var et faktum.

Kristian forteller selv:

«Jeg satt hjemme i Porsgrunn å kunne nesten ikke tro hva jeg hørte. Regjeringen gikk inn for å legge ned Andøya flystasjon og rasere mitt barndomshjem. Det var ikke mulig for meg å sitte stille og se på, og valgte derfor å starte gruppen Bevar Andøya Flystasjon på facebook, og i tillegg opprette et opprop mot nedleggelsen. Jeg visste med meg selv at dette vil få fatale konsekvenser, ikke bare for kommunen vår, men for hele regionen.»

Men det var flere som hadde et ønske om å engasjere seg. Og når det da ble kjent at Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide skulle komme til Andenes, så hev Kenneth Pettersen og Norsk folkehjelp seg rundt for å lage en markering. Den gikk ut på å lage en menneskelig lenke, der befolkningen stod langsmed veien hånd i hånd, for å vise Forsvarsministeren som kjørte forbi, at dette finner vi oss ikke i.

På to dager klarte de å mobilisere nesten 2500 andværinger, som er halvparten av kommunens innbyggere. De var klare til å kjempe for Andøya flystasjon. Markeringen ble vist på TV2 i beste nyhetssending og NRK i Kveldsnytt og gjorde inntrykk på mange.

De forstod også at engasjementet og kampen for å bevare Andøya flystasjon ikke kunne slutte der. Det må kjempes helt inn til avgjørelsen blir tatt høsten 2016. Flere kom til og foreningen “Bevar Andøya Flystasjon” ble stiftet. Gjennom den vil private og næringslivet kunne bidra økonomisk til kampen for å bevare Andøya flystasjon.

Kampen om Andøya flystasjon har vi tenkt til å vinne![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]