Press "Enter" to skip to content

Hjem

[vc_row type=”full_width_content” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”6″ alignment=”center” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”padding-7-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]

Det er ikke flyene våre som er best i verden. P-3 ORION er de samme flyene enten de inngår i forsvaret av Pakistan, New Zealand, Australia eller Norge. Det er folkene våre som er best. Ved flytting av Norges Maritime Patruljefly fra Andøya vil noen av landens mest rutinerte og kunnskapsrike innen maritim overvåkning velge å forlate Forsvaret. Også blant øvrig personell er det flere som sier nei takk til å «flytte tilbake til start». Nødvendig kompetanse vil gå tapt!

Vårt poeng er ikke at det er umulig å bygge opp ny kompetanse på et annet sted. For selvsagt er det mulig. Men det blir dyrt, og det tar lang tid. Og i en overgangsfase vil en av Forsvarets og NATOs viktigste operative ressurs i nordområdene bli kraftig svekket.

Dette vil bli en realitet dersom regjeringens forslag om å legge ned Andøya Flystasjon blir vedtatt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.